skip to Main Content
Καθαρισμός ανεμιστήρα Laptop

Καθαρισμός ανεμιστήρα laptop

Όπως λέει και ο φίλος μας Παναγιώτης ιδιοκτήτης καταστήματος Πληροφορικής στο κέντρο της Αθηνάς ‘ανοίγω τα λαπτοπ να βγάλω την μοκέτα!’ Και όντως είναι έτσι γιατί με τον χρόνο το ανεμιστηράκι – laptop fan που είναι υπεύθυνο για την ψύξη του επεξεργαστή του laptop μας και κατά συνέπεια για την σωστή λειτουργία του- γεμίζει σκόνη και προκαλεί αυτό το φαινόμενο της σωρευμένης σκόνης ‘μοκέτα’! στους αεραγωγούς του laptop. Δουλεύει  χωρίς να προσφέρει κάτι, ζορίζεται κ υπερθερμαίνεται η CPU (central processing unit) του φορητού μας -όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία έχει η CPU τόσο ποιο γρήγορα κ σωστά δουλεύει ο φορητός μας.

Γενικά υπάρχουν 3 τρόποι για να το καθαρίσουμε

Μέθοδος 1 : Φυσήξτε τη σκόνη

Αν δεν είστε σίγουροι για τις  δυνατότητες σας στην χρήση του κατσαβιδιού τότε προμηθεύεστε 1 σπρέι πεπιεσμένου αέρα κ στρέφετε το ακροφύσιο του προς τους αεραγωγούς του laptop fan. Επαναλαμβανόμενες μικρές κινήσεις διοχέτευσης του αέρα θα κάνουν την δουλειά. Ηλεκτρικές σκούπες δεν συνιστώνται : είναι εντελώς αναποτελεσματική στην απομάκρυνση της σκόνης και μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού που δεν θέλετε γύρω από ένα φορητό υπολογιστή. Προφανώς βεβαιωθείτε ότι το laptop είναι σβηστό πριν ξεκινήσετε.

Μέθοδος 2 : disassemble and reassemble a laptop (αποσυναρμολόγηση – συναρμολόγηση)

Αυτή η μέθοδος είναι η ενδεδειγμένη σε όσους ‘πιάνουν τα χεριά τους’ να φτάσουν στην καρδιά του προβλήματος, να αφαιρέσουν το laptop fan (φουρφούρι) και με ένα καθαρό πινέλο να καθαρίσουν τα πτερύγια του και τον αεραγωγό. Απλά θέλει μεγάλη προσοχή και επιδεξιότητα μην προκληθεί ζημιά σε άλλο ανταλλακτικό του λαπτοπ κατά την διάρκεια της αποσυναρμολόγησης. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να πάτε τον φορητό σας σε ένα κατάστημα Πληροφορικής και να σας κάνουν εγγυημένη εργασία. Τα κόστη δεν είναι υψηλά – απαγορευτικά.

Μέθοδος 3 : Αντικαταστήστε τον ανεμιστήρα 

Τα πλαστικά ρουλεμάν του laptop fan δεν διαρκούν για πάντα και αν ακούτε έναν συνεχόμενο τσιριχτό ήχο από τον φορητό σας πλέον ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε . Σε εμάς μπορείτε να βρείτε το fan που προορίζεται για το μοντέλο του φορητού σας εδώ καθώς διατηρούμε μεγάλο stock σε laptop parts και laptop fan replace

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε.

Άμεσα τηλεφωνικά 26830 29100

email: [email protected] (απάντηση περίπου εντός 36 ωρών)

 

replace laptop fan
clean laptop fan
laptop cooling
replace laptop fan

 

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top
×Close search
Search